Betabit NET ontwikkelaar

Uitgelicht

  Lees nu de ervaringen van twee van onze medewerkers, Irene en Hugo:

Irene Meijer:
Na mijn middelbare schooltijd ben ik aan de PABO begonnen. Daar kwam ik er al snel achter dat ik de uitdaging op mijn eigen niveau miste. Ik wilde iets anders en kwam bij ILA Consultancy terecht waar ik veel voor en bij gemeentes heb gewerkt om hun brievenstroom te automatiseren. Langzamerhand kreeg ik steeds meer de rol van consultant en ontwikkelaar in de KA-omgeving. Hier begon dan ook mijn zoektocht naar meer ontwikkelingsmogelijkheden voor mezelf en kwam ik in 2005 bij het Eindhovense ExtendIT terecht. Hier kreeg ik de mogelijkheid om software te ontwikkelen in .NET.

In 2010 werd ExtendIT overgenomen door Betabit en kwam ik op regiokantoor Eindhoven van Betabit terecht. Zoals je kunt lezen, is de keuze voor IT niet echt een bewuste keuze geweest. Desondanks past het heel erg goed bij mij doordat ik automatisering een creatief vak vind met veel menselijke interactie. Mijn interesses liggen in het opzetten van een interface die er goed uitziet maar ook intuïtief is voor gebruikers en het snijvlak met de business en de processen die daar spelen. Ik vind het uitdagend om veel met de business samen te werken en door te vragen over wat de daadwerkelijke vraag is zodat daar de beste en meest passende oplossing voor gevonden kan worden.

Ik werk met veel plezier als software developer bij Betabit. Het leukste aan Betabit vind ik de manier waarop Betabit met haar medewerkers omgaat en de onderlinge relaties tussen collega’s. Iedereen staat open voor elkaar, zoekt elkaars sterke punten op en is bevlogen. Daarnaast stimuleert Betabit mijn persoonlijke ontwikkeling door het houden van vakgroepavonden waar kennis gedeeld wordt, door het zoeken naar opdrachten die bij mijn kennis en kunde passen en door het slim samen zetten van mensen met verschillende vaardigheden zodat zij van elkaar kunnen leren. Betabit bestaat uit een mooie mix van senioren, medioren en junioren, waar onderling altijd een gezellige en goede sfeer hangt.

Hugo Pasman:
Automatisering en IT spelen een steeds grotere en belangrijke rol in de samenleving. Voor bedrijven is het dan ook noodzakelijk om hierin mee te gaan en hun bedrijfsprocessen op aan te passen. Om zulke systemen te bouwen zijn Software Engineers nodig, zoals ik. In het eerste jaar van de opleiding ‘informatica’ aan de Hogeschool Leiden raakte ik ervan overtuigd dat dat de richting was die bij mij past. Als Software Engineer ontwerp, realiseer, implementeer én onderhoud je softwaresystemen. Dit sluit precies aan bij mijn eigenschappen aangezien ik goed ben in het voorzien en oplossen van problemen en een oog voor detail heb. Ik houd rekening met de kwaliteit van software maar ook met de risico’s die ontstaan bij de ontwikkeling ervan.

In mijn 4e jaar moest ik een afstudeeropdracht doen bij een bedrijf en kwam ik in contact met Betabit. Vanaf het begin af aan voelde ik mij hier thuis en erg gewaardeerd. Als Betabit Young Professional leer je door middel van Het Young Professional programma al snel al je collega’s en de kernwaardes, cultuur, visie en strategie van Betabit kennen. Daarnaast stel je, in overleg met je persoonlijke manager, je eigen ontwikkelingsplan op zodat je vanaf het begin af aan weet waar je naar toe werkt en hoe je jouw persoonlijke doelen kunt bereiken.

Zeker op het begin was het flink aanpoten maar door de intensieve en persoonlijke begeleiding kon ik mijzelf al snel ontwikkelen. Ondanks dat kreeg ik ook veel vrijheid om mijn eigen ding te doen, wat mij veel vertrouwen gaf. Na het afronden van mijn afstudeeropdracht ben ik officieel in dienst gegaan bij Betabit en ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin. Ik heb ondertussen al heel wat leuke sociale activiteiten bijgewoond en als ik mijzelf vergelijk met ruim een jaar geleden, ben ik erg gegroeid. Ik heb veel geleerd van mijn collega’s en ook door de vakgroepavonden heb ik mijn kennis kunnen verbreden. Ik ben blij dat Betabit zich zo focust op het welzijn van haar medewerkers door middel van de persoonlijke begeleiding, de focus op het leren en het sociale aspect zodat werken bij Betabit leuk én uitdagend blijft.


Werken bij Betabit betekent werken in een uitdagende omgeving, of je nu net begint of al op een ruime ervaring in de IT kan bogen. Toonaangevende spelers uit uiteenlopende branches schakelen Betabit in voor bijzondere en complexe projecten, veelal in een cloud-omgeving.

Zulke uitdagingen vergen veel van de medewerkers. Daarom biedt Betabit, naast vakgroepavonden om de kennis aan te scherpen, professionele ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van een curriculum, een objectief beoordelingssysteem, extra coaching én plezier om met elkaar te ontladen na een inspannende periode. Momenteel hebben wij vacatures in het vakgebied softwareontwikkeling en testing.